Singh bedankt u voor de steun!

Gepubliceerd op maandag 24 juni 2019

De 74-jarige Nederlander Jaitsen Singh is op dit moment al ruim 35 jaar gedetineerd in de Verenigde Staten. PrisonLAW strijdt al sinds 2011 voor de vrijlating van de heer Singh. In juli 2017 is PrisonLAW een crowdfunding opgestart op www.geef.nl. Na vele positieve reacties en vele mensen die bereid waren een donatie te stortten hebben wij een prachtig bedrag kunnen ophalen. PrisonLAW en de heer Singh zijn de donateurs ontzettend dankbaar hiervoor. Het opgehaalde bedrag heeft PrisonLAW mede gebruikt om parole advocaten aan te stellen voor de parole zitting van 5 september jongstleden.

Het is ontzettend spijtig u te moeten informeren dat het parole verzoek van de heer Singh is afgewezen, ondanks alle inspanningen van betrokkenen. Nu de parole geen doorgang zal vinden zal PrisonLAW de mogelijkheden onderzoeken met betrekking tot verdere vervolgstappen, zoals een overbrenging naar Nederland via het overbrengingsverdrag en/of een gratieverzoek.

Wij willen u echter een update geven met betrekking tot de besteding van de donaties in de zaak Singh tot nu toe. Op dit moment is een deel van de donaties benut in de zaak van de heer Singh voor onder andere de volgende zaken:

– De voorbereiding van de parole zitting van de heer Singh; voornamelijk de proces- en advocatenkosten zijn betaald;
– Het inhuren van verschillende private investigators. De private investigators zijn nodig voor het opsporen en horen van getuigen die verspreid in de Verenigde Staten wonen. Het horen van getuigen is noodzakelijk voor het verzamelen van ontlastend bewijs dat nodig is voor een eventuele herziening of andere procedure; en
– Uw bijdrage is gebruikt voor het maandelijkse levensonderhoud van de heer Singh in de gevangenis.

Wij danken u allen nogmaals voor uw donatie en belangstelling in deze zaak. PrisonLAW zal zich blijven inzetten voor de vrijlating voor de heer Singh. De inspanningen kunnen mede mogelijk gemaakt worden dankzij uw donatie. PrisonLAW zal u op de hoogte stellen van verdere ontwikkelingen of nieuws in de zaak van de heer Singh.

PrisonLAW bedankt u namens de heer Singh voor uw hulp!