Crowdfunding Singh – 30 jaar onterecht gevangen!

Gepubliceerd op dinsdag 18 augustus 2015

Na de massale steun voor de strafzaak van de heer Van der Dussen, vraagt PrisonLAW uw aandacht voor de volgende schrijnende zaak. Een andere Nederlander, de heer Singh, zit op dit moment al meer dan dertig jaar onschuldig vast in de San Quentin gevangenis in de Verenigde Staten. PrisonLAW strijdt voor de vrijlating van Singh en heeft daarbij uw hulp hard nodig.

Via de Crowdfunding website Geef Samen kunt u een donatie doen voor deze zaak.

Singh werd ruim dertig jaar geleden, in april 1984, aangehouden voor vermeende betrokkenheid bij de moord op zijn eigen vrouw en dochter. Na een zeer langdurig en zeer merkwaardig verlopen proces is hij veroordeeld voor die dubbele moord, tot een levenslange gevangenisstraf, maar wel met uitzicht op voorwaardelijke vrijlating (Parole). In april 2013 is de heer Singh al 31 jaar gedetineerd – ten onrechte!

Singh heeft alle betrokkenheid bij de moorden altijd en tot op de dag van vandaag ontkend. Er zitten veel haken en ogen aan de veroordeling van Singh. Er is sprake geweest van een corrupt onderzoek en een samenzwering door de politie en het Openbaar Ministerie tegen Singh, om hem ten koste van alles veroordeeld te krijgen. Dit blijkt onder meer uit het volgende:

  • Er zijn deals gesloten met kroongetuigen die, in ruil voor een beloning, belastende verklaringen hebben afgelegd. Deze kroongetuigen waren drugsverslaafde criminelen;
  • Deze getuigen hebben later verklaard dat zij door de politie en het Openbaar Ministerie instructies hebben gekregen om valse verklaringen af te leggen. Zij hebben later hun beschuldigende verklaringen ingetrokken;
  • Vlak nadat de belangrijkste getuige zijn verklaring introk en hij onder ede zou worden gehoord, is hij onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen;
  • Er is belangrijk DNA-bewijsmateriaal op verdachte wijze kwijtgeraakt, zodat hiernaar geen onderzoek meer kan worden gedaan met moderne technieken. Dit DNA zou de onschuld van Singh kunnen aantonen;
  • Er is slecht forensisch onderzoek verricht;
  • De jury is selectief samengesteld.

PrisonLAW is een procedure gestart om te zorgen dat Singh vrijkomt, de Parole-procedure. Dit is een ingewikkelde, tijdrovende en strenge procedure en er zijn kosten aan verbonden. Kosten die Singh door zijn lange detentie niet zelf kan voldoen. Er zal op 4 september 2014 een hoorzitting plaatsvinden bij de Parole Board in Californië. Die zitting is erg belangrijk en Singh moet hier optimaal voor worden voorbereid. PrisonLAW zal bij de voorbereiding en bij de hoorzitting zelf aanwezig zijn en namens Nederland pleidooi houden.

Parole wordt alleen sporadisch toegekend. Als de beslissing positief is voor Singh, kan hij terukgeren naar zijn familie in Nederland, om hier de laatste jaren van zijn leven door te brengen. Als op 4 september 2015 het parole verzoek wordt afgewezen, zal die beslissing namens Singh moeten worden aangevochten.

PrisonLAW is overtuigd van de onschuld van Singh. Om die onschuld echt aan te kunnen tonen, probeert PrisonLAW nieuw bewijs te verzamelen. Dit wil PrisonLAW doen met behulp van een private investigator in de Verenigde Staten. Zo hoopt PrisonLAW nieuw bewijs te krijgen voor de onschuld van Singh, zodat zijn zaak kan worden heropend.

Singh is inmiddels op vergevorderde leeftijd en de tijd dringt voor hem. De beide procedures zijn voor Singh het laatste juridische redmiddel.

Om beiden procedures te kunnen bekostigen, vraagt PrisonLAW mede namens de heer Singh om uw hulp. In totaal heeft de heer Singh €20.000 nodig om alles te kunnen bekostigen. Daarom vraagt PrisonLAW u om een donatie via Geef.nl. Uw donatie zal volledig ten goede komen aan de zaak van de heer Singh. Helpt u alstublieft om een onschuldige Nederlander de laatste jaren van zijn leven in vrijheid door te brengen.

Lees hier ook het artikel in de Volkskrant van 18 augustus 2015.

En: http://www.volkskrant.nl/4123248

PrisonLAW bedankt u namens de heer Singh voor uw hulp!