Bestuursleden Stichting PrisonLAW

Rachel Imamkhan (Juridisch adviseur)

rachel

In 2005 is de Stichting PrisonLAW opgericht door Rachel Imamkhan. Zij studeerde in 2004 af aan de Vrije Universiteit in de specialisaties staats- en bestuursrecht. Na haar studie was zij werkzaam als interim jurist bij diverse overheidinstellingen op het gebied van ruimtelijk bestuursrecht.

Voorts is zij werkzaam geweest bij het bij het Landelijk Bureau BIBOB, onderdeel
van Ministerie van Veiligheid en Justitie en hield zij zich bezig met het opstellen van adviezen.

In 2006 begon zij in de advocatuur en specialiseerde zij zich in het straf- en vreemdelingenrecht. Voorts is zij in 2010 en 2011 werkzaam geweest in Azië voor
een aantal NGO’s, waarbij zij de internationale wetgeving op het gebied van arbeids- immigratie en mensenhandel in de Greater Mekong Subregion in Zuid Oost Azië in kaart heeft gebracht.

Daarnaast schreef zij een rapport over het functioneren van de ASEAN Intergovernmental Commission on Human Rights. Op het gebied van mensenhandel en arbeidsimmigratie werkt zij nauw samen met de Mekong Migration Network en de Global Alliance Against Traffic in Women (Gaatw) in Thailand. Momenteel is zij werkzaam als zelfstandig advocate. 

 

Alan Binken (Juridisch adviseur)

alan-scaled Alan (1979) voltooide in 2006 zijn studie Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij specialiseerde zich in het Strafrecht, Europees en Internationaal Recht en Mensenrechten. Vanaf 2007 tot en met 2009 is hij werkzaam geweest bij het Openbaar Ministerie. In die tijd volgde hij verschillende strafrechtelijke cursussen georganiseerd door het opleidingsinstituut voor de rechterlijke macht (SSR). Ook nam hij in het jaar 2008 deel aan de “International Human Rights Academy”, een intensieve en vooraanstaande opleiding op het gebied van mensenrechten, georganiseerd door onder meer de Universiteit van Utrecht en de University of the Western Cape (Zuid-Afrika). Vanaf januari 2010 is hij werkzaam als senior jurist bij een van de gerechtshoven in Nederland.

 

Francois Pieneman (algemeen bestuurslid)

francois pienemanFrancois (1976) studeerde Commerciële Economie met specialisatie International Marketing Management, gevolgd door een masteropleiding Beleid, Communicatie en Organisatie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

 Hij werkte 10 jaar lang binnen de zakelijk dienstverlening als business analyst en  controller binnen o.a. de ING Bank en bij het VUmc Cancer Center Amsterdam. Daarnaast werkt hij als vrijwilliger bij twee NGO’s in Cambodja  en Sikkim (India) en bezocht gedetineerde in Thailand .

Momenteel is Francois film producent bij  Worldvisuals Film, een internationiaal georienteerd bedrijf dat film en documentaires produceert over actuele maatschappelijke thema’s.  Francois was betrokken bij de oprichting van stichting PrisonLAW als penningmeester en sinds 2016 algemeen bestuurlid.